Hirdetés
Koronavírus

Se Szenteltvíz, se békejobb

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Győr+
2020.03.06. 14:41

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a koronavírus járvány kapcsán korlátozó, megelőzést szolgáló rendelkezéseket hozott a hazai katolikus templomokban.

Hirdetés

A katolikus püspökök szükségesnek látták olyan intézkedések meghozását, amelyek lassíthatják a koronavírus terjedését. Ezek a döntések hasonlítanak más országok és más felekezetek lépéseihez.

“Kérjük a szenteltvíztartók kiürítését, azok használatának mellőzését”, “a szentmiséken a kézfogás és a nyelvre áldoztatás elhagyását és a kézbe áldoztatás általánossá tételét”, “amennyiben a hatóság elrendeli a tömegrendezvények betiltását, ez vonatkozhat nagy létszámú egyházi rendezvényekre is” – olvasható az MKPK közleményében, utóbbi esetben akár szentmisék elmaradása, az általános miserend felfüggesztése sem zárható ki (ahogy erre Olaszországban is láthatunk példát).

Hirdetés

A hazai katolikus püspökök az egyházi intézményekre, iskolákra és plébániákra és a betegellátásban szolgálatot teljesítőkre vonatkozóan is olyan rendelkezéseket hoztak, amelyek valójában ajánlások a fokozott higiéniai szempontok betartására.

További részleteket a szemlelek.net oldalán érhetők el!

Kapcsolódó témák: #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat