Orbán Viktor az újraválasztása után: van egy saját európai ellenmodellünk

MTI Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
2023.11.18. 16:45

Újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökének szombaton, a kormánypárt 30., tisztújító kongresszusán, Budapesten. Az újraválasztott elnök jövőképet vázolt, majd hangsúlyozta: most dől el, hol alakulnak ki Európa új ipari és zöldipari központjai.

Orbán Viktort 1190 szavazattal választották meg a küldöttek pártelnöknek. A kongresszus alelnöknek újraválasztotta Kubatov Gábort (1158 szavazat) Németh Szilárdot (1121 szavazat), Kósa Lajost (1145 szavazat), és Gál Kingát (1150 szavazat).

A magyaroknak van egy saját európai ellenmodelljük: ez zéró migrációt, munkaalapú gazdaságot, teljes foglalkoztatottságot, erős családokat, alacsony adókat és ésszerű zöld átalakulást jelent – hangsúlyozta Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, a párt tisztújító kongresszusán mondott beszédében szombaton, Budapesten.

A magyar modell látható, és mert folyamatosan támadják, egyre ismertebbé is válik, és egyre többen irigylik, még ha hivatalosan az ellenkezőjét kell is mondaniuk – hangsúlyozta. Hozzátette: a franciák, a németek, az olaszok, az osztrákok a “fél életüket odaadnák”, ha újra “migránsmentes hazájuk” lehetne. “Nálunk zéró migráció, ide csak az jöhet be, akit beengedünk. Magyarország ma Európa legbiztonságosabb országa, ami a terrort támogató a nyugati utcai zavargások fényében még inkább nyilvánvaló” – jelentette ki.

A magyar modellt úgy jellemezte: munkaalapú gazdaság, teljes foglalkoztatottság, erős családok, nemzetegyesítés, csökkenő adósság, alacsony adók, “rajokban érkező befektetések”, kereskedés és együttműködés a világ minden országával, és ésszerű zöld átalakulás, a legmodernebb technológiák meghonosítása Magyarországon.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a kormánynak bátornak és akcióképesnek kell lennie, nem szabad visszariadnia a váratlan húzásoktól sem, és tudnia kell, hogy az ellenfél túlerejével szemben csak fegyelmezett akciók és pontos műveletek hozhatnak sikert.

Kifejtette: az első akció a nemzeti konzultáció lesz, “megkérdezzük és begyűjtjük az emberek véleményét”. A második akció az európai választás lesz, “Brüsszelben áttörést kell elérnünk, a gyurcsányistákat pedig vissza kell vernünk”. A harmadik akció az önkormányzati választás – sorolta.

Mindkét választást, az európai és az önkormányzati választást is meg kell nyernünk – jelentette ki Orbán Viktor.

A mi kormányunk nindzsa kormány, “mi úgy tervezzük, hogy a bevetés után nem mi, hanem az ellenség marad a földön, mi pedig éppen és egészségesen visszatérünk a bázisra” – mondta Orbán Viktor.

A magyar gazdaság jövője most dől el, mert most dől el, hol alakulnak ki Európa zöldipari központjai. Ehhez méretes beruházásokra, nagy magánberuházásokra van szükség.

A kormányfő kiemelte: a magyar zöldpolitika nem ideológiai és nem pártalapon áll. “A kormány álláspontja: zöld energia igen, zöld ideológia nem” – fogalmazott. Kifejtette, két dolgot kell tennünk: zöld energiát termelni és aztán tárolni. Hozzátette: a sikeresek és a többiek közötti választóvonal a megtermelt energia tárolása lesz. Elmondta, hogy a magyarok egy új világgazdasági korszak technológiai éllovasai lehetnek, 150 éve nem nyílt meg előttük ilyen lehetőség. Minden feltétel adott a sikerhez, csak bátor és felkészült országvezetésre, helyi és országos vezetőkre van szükségünk – jegyezte meg.

“Magyarországot a legmodernebb keleti és nyugati technológia találkozóhelyévé tesszük” – hangsúlyozta.

Hozzátette: az ország ma ezért egyszerre bajnoka az összekapcsolódásnak, a zöldenergiának és az új ipari technológiáknak. Ez a stratégia húzza felfelé a magyar gazdaságot a következő 15-20 évben, ezért lesz továbbra is mindenkinek munkája, erre kapcsolódnak rá a szakmunkás iskolák és az egyetemek. “Erősek, gazdagok és zöldek leszünk, és az ellenfeleink is, de ők az irigységtől” – közölte.

Orbán Viktor 1993-2000 között, illetve 2003 óta megszakítás nélkül a Fidesz elnöke, legutóbb két éve, a 2021 novemberében tartott tisztújító kongresszuson választották újra pártelnöknek.

Korábban ma a témában:

Kapcsolódó témák: #Fidesz | #Orbán Viktor | #tisztújítás |