Hirdetés
Magyarország

Orbán: a következő három napban megszervezzük a jövő hét védekezését

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala
MTI
2022.03.16. 17:18

A következő három napban megszervezzük a jövő hét védekezését azért, hogy továbbra is képesek legyünk minden bajbajutottnak segítséget nyújtani - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán délután útban a debreceni laktanya felé.

Hirdetés

A kormányfő a Facebook oldalára feltöltött videóban azt mondta, a következő három napban ott fognak dolgozni. Ennek az az oka – folytatta -, hogy a szerda hajnali jelentések szerint már 429 ezer menekült érkezett Magyarországra.

A háború pedig nem csitul, hanem kiterjed, és ahogy a háború kiterjed, fennáll annak a veszélye, hogy a jövő héten még többen érkeznek majd Magyarországra, és ez óriási kihívás elé állít bennünket – mutatott rá a kormányfő.

Hirdetés

Hozzátette: azért jönnek ilyen sokan, mert most már nemcsak a háború elől, hanem a háborúból is menekülnek. “Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország eddig minden menekültet el tudott látni, a következő három napban megszervezzük a jövő hét védekezését azért, hogy továbbra is képesek legyünk minden bajbajutottnak segítséget nyújtani” – fogalmazott a miniszterelnök.

Kapcsolódó témák: #háború Ukrajnában | #Magyarország |
likeold
a fb oldalunkat