Hirdetés
Járványhelyet

Müller Cecília: a kínai vakcina hatékony a mutánsok ellen is

Fotó: Győr+ Archív
Győr+
2021.04.26. 11:59

Az Operatív Törzs szokásos, napi sajtótájékoztatóján közölték a friss járványügyi híreket.

Hirdetés

A beoltottak száma 3 603 901 fő, közülük 1 665 067 fő már a második oltását is megkapta.

Kiss Róbert arról beszélt, hogy szombaton megnyitottak a teraszok és kerthelységek. Kirívó szabályszegés viszont nem történt a hétvégén – tette hozzá. Kedvezően hatott a szabálykövetésre a 11 órás kijárási tilalom kezdete is – mondta Kiss Róbert. 2137 ember nem viselt maszkot a hétvégén – tette hozzá az Operatív Törzs szóvivője. Nyíregyházán egy apartmanházban 9-en tartózkodtak, és emiatt eljárás indult. 915 mber szegte meg a hétvégén a kijárási tilalmat. 

Hirdetés

Kiss Róbert szólt arról is, hogy ha a 4 millió oltotti létszámot elérjük, akkor újabb lépések lesznek. Ezek az új szabályok ma megjelentek a Magyar Közlönyben. 

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy már több mint 3,6 millió ember kapott legalább egy oltást. Ezek az adatok segítenek, hogy a pandémiás időszakot magunk mögött hagyjuk – emelte ki a szakember.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a kínai vakcina egy inaktivált vírust tartalmaz. Teljes elölt vírust tartalmaz, így nagyon hatékony immunválaszt ad – tette hozzá. Az országos tisztifőorvos szerint a különböző variánsokkal szemben is hatékony lesz a kínai vakcina, egyelőre még zajlanak a vizsgálatok ezen a téren. 

“Senki nincs biztonságban, amíg mindenki nincsen biztonságban”

Magyarország a lakosok 37 százalékét beoltotta, hatékonyan védenek a vakcinák. A WHO üzenete, hogy senki nincs biztonságban, amíg mindenki nincsen biztonságban. A saját egészségünk megtartásán túl felelősek vagyunk mások egészségért is – mondta Müller Cecília. 

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus | #operativ törzs |
likeold
a fb oldalunkat