Hirdetés

Önkritikus, humoros videóban oktat a Közút

Fotó: Magyar Közút
Győr+
2022.02.19. 14:08

Új videójában a hivatalos, száraz, szakmai szöveget hátrahagyva mutatja be a téli aszfaltozási munkákat a Magyar Közút. A videóból az is kiderül: tudják, mindegy mikor dolgoznak, sohasem lesz erre jó időpont.

Hirdetés

Az enyhébb idő kedvez a munkáknak, ugyanakkor a csapadékos és változékony időjárás hatással van az országos utakra is.

Az országos, 32 ezer kilométeres közúthálózatból 2010 óta összesen több mint 6500 kilométernyi szakasz teljes körű felújítása valósult meg. Tavaly évtizedes csúccsal, közel 1300 kilométeren indulhattak el – és javarészt fejeződhettek be – átfogó munkálatok – szerepel a videó leírásában.

A teljes körű felújítási munkákon kívül a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nagy erőt fordít a lokális javítási munkákra is, ugyanis a 2021-2022-es téli szezonban is alakultak ki újabb burkolathibák az elöregedett úthálózati elemeken. Bár kevésbé volt csapadékos az elmúlt pár hónap, de a fagyási-olvadási ciklusok, vagyis az éjszakai fagyok és a nappali plusz hőmérsékletek, a változékony időjárás miatt továbbra is van teendője a társaságnak. Ezeket tavasztól – vagyis a melegaszfaltkeverő telepek újranyitásától – már a tartósabb beavatkozások váltják fel, kiegészülve a teljes körű felújítási munkákkal.

A Magyar Közút az országos közúthálózaton a 2022-es évben közel 90 ezer tonna aszfalt felhasználását tervezi 95 mérnökségén keresztül. Ezen kívül – főleg a Magyar Falu Program által biztosított plusz forrásokkal és külső vállalkozásokkal kiegészülve – nagyfelületű burkolatjavítási munkákat is végeznek majd a szakemberek. A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterületek mellett továbbra is fokozott óvatossággal és a kihelyezett előjelzések, valamint ideiglenes forgalomkorlátozások alapján vezessenek – írja a Magyar Közút.

Készítette a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya: Juhász Klaudia, Pécsi Norbert Sándor, Zöldi Viktória. Külön érdekesség, hogy a videó készítésében neves szinkronszínészek, Kálid Artúr és Pusztaszeri Kornél is részt vettek. A felvételek a a dunakeszi, monori és szigetszentmiklósi mérnökség munkatársainak segítségével készültek.

Kapcsolódó témák: #közlekedés | #Magyar Közút | #útfelújítás |
Hirdetés