Tragédia az autópályán

Nyolc halott, rengeteg sérült a reggeli buszbalesetben

Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Győr+ /mti
2021.08.15. 07:15

Nyolcan vesztették életüket abban az autóbuszban, amely vasárnap hajnalban Szabadbattyánnál átszakította az M7-es autópálya szalagkorlátját és egy felüljáró pillérének ütközött. A szerencsétlenségben nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben sérültek meg.

Frissítve – 16:20

Megindult a forgalom, de torlódnak a járművek

15:50

Elvontatják a hajnalban árokba hajtott autóbuszt az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

13:40

M1: húsz sérültet vittek Székesfehérvárra kórházba

Az M1 információi szerint a szerencsétlenül járt autóbuszon 56-an utaztak, az utasok aludtak, amikor a baleset történt, nagy rázkódásra ébredtek fel, majd a busz felborult. Az M1 úgy tudja, hogy a Horvátországból érkező busz utasai nagyrészt budapestiek, de vannak köztük székesfehérváriak is. A műszaki mentés feltehetően még órákig eltarthat.    

A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben megsérültek. A sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba.   

Cser-Palkovics András (Fidesz), Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán jelezte, az önkormányzat minden tőle telhető segítséget felajánlott, ha szükséges, szállást is biztosítanak a kórházi kezelést nem igénylő utasoknak.

13:00

Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállított a busz

A Volmer-Tours Kft. autóbuszát érte baleset az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében vasárnap hajnalban, a busz Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállított – mondta a hvg.hu-nak a külföldi nyaralásokat szervező magyar utazási iroda munkatársa.    

A férfi – aki a nevét nem árulta el – megerősítette, hogy a halálos áldozatok között van a buszt váltásban vezető sofőrök közül az, aki a járművet vezette. Azt is elmondta, hogy a buszt bérelték.    

“Nagyon megérintett minket a tragédia, nem találom a szavakat” – mondta.    

Sajtóértesülések szerint a balesetet szenvedett jármű oldalán a Roli túra felirat szerepelt.    

Az utazásszervező honlap mögött a mosonmagyaróvári székhelyű Volmer-Tours Kft. áll.  A Roli túra honlapja szerint a csoport péntek este indult Budapestről és egy napot töltöttek a Krk-szigeten található Baska településen, ahonnan szombat éjjel indultak vissza a magyar fővárosba.    

Korábban az MTI kereste a Volmer-Tours Kft.-t, a telefont felvevő férfi azt ígérte, tájékozódik és visszahívja az MTI tudósítóját, ezt követően nem jelentkezett, később pedig a megadott számon elérhetetlenné vált.    

A balesetben a busz az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyán térségében átszakította a szalagkorlátot, a sztráda felüljárója hídpillérének ütközött, és az árokba borult.    

Nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben megsérültek.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

12:50

Orbán Viktor részvétét fejezte ki

 A miniszterelnök a Facebook-oldalán azt írta: “Őszinte részvétem a buszbalesetben elhunyt áldozatok családjainak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánok“.    

Vigyázzunk egymásra az utakon” – tette hozzá.    

Vasárnap hajnalban felborult egy magyar autóbusz az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyán térségében, a főváros felé vezető oldalon. A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben megsérültek.

10:00

Mentőszolgálat: nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben

Győrfi Pál elmondta: 17 Fejér megyei és a környező megyékből küldött egység vett részt a mentésben, a sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba.    

Korábban a rendőrség még két súlyos és 46 könnyebb sérültről számolt be.    

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint hajnali 4 óra 55 perckor borult fel egy magyar autóbusz az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyán térségében.    

A baleset miatt lezárták a sztráda főváros felé vezető oldalát. A forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál leterelik a 7-es út felé, ahonnan a 63-as úti csomópontnál lehet visszatérni az M7-esre.


Korábban írtuk:

Az MTI arról ír, hogy az elsődleges információk szerint a buszon több mint ötven ember utazott.

Az utasok mentését a székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végzik. Az érintett útszakaszt lezárták.

Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap 4 óra 55 perckor az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében, ahol egy magyar utasokat szállító autóbusz – eddig ismeretlen körülmények között – oldalára borult – írja a police.hu. 

A 24.hu ma reggel elsőként közölte, hogy:

Az elsődleges adatok szerint a helyszínen nyolc ember életét vesztette, ketten súlyosan és negyvenhatan könnyebben megsérültek.

Ellátásuk, kórházba szállításuk folyamatban van.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
A buszon magyar állampolgárok utaztak.
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A police.hu-n eközben arról számolnak be, hogy a helyszíni szemlét és a műszaki mentést a rendőrök megkezdték, a helyszínen teljes útlezárás van érvényben, az egyenruhások a forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál terelik le az autópályáról, visszatérési lehetőségük a járművezetőknek a következő felhajtónál lehetséges, a 63-as számú főútról.

Fotógaléria: MTI

Kapcsolódó témák: #buszbaleset | #Magyarország |