Nyilvánosságra kerültek a központi felvételi vizsga első eredményei

Kóka Enikő Fotó: Ács Tamás
2023.01.23. 14:35

A középiskolai felvételik első eredményeit két budapesti gimnázium hozta előszőr nyilvánosságra. Magyar nyelvből az előző évekhez képest ismét jobb eredmény várható, a matematika viszont nehéznek bizonyult.

Hirdetés

A budapesti Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium tette közzé elsőként a náluk központi felvételiző diákok átlageredményeit. Intézményükben összesen 91 nyolcadikos diák írta meg a teszteket. Az Eduline.hu által közzétett írásból az is kiderül, hogy az elmúlt két év magyar nyelvi átlageredményeit tekintve az idei év jobban sikerült a diákoknak. A matematika tesztek végeredményei pedig a tavalyi évhez képest szintén jobb eredményt mutattak.

A Kőrösi gimnázium mellett másodikként egy budapesti iskola, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) hozta nyilvánosságra, hogy milyen eredményeket értek el a teszteken a diákok. Azt írják, hogy az itt felvételiző hatodikos diákok eredményei az elmúlt tíz évben 0,4-1,2 ponttal tért el az országos átlagtól, a nyolcadikosok pedig néhány ponttal mindig fölötte teljesítettek.

„2021-től kezdve az a szándék sejthető, hogy a vizsgadolgozatok összeállítói a matematika dolgozatok nehézségét a magyarhoz akarják igazítani, hogy ne legyen akkora előnye a jó matekosoknak a jó magyarosokhoz képest. A kétféle dolgozat átlagai között az utóbbi években már csak 3-4 pontos a különbség, korábban gyakran volt 10 pont feletti különbség is, a magyar javára” – írta le az Alternatív Közgazdasági Gimnázium.

Korábban a témában:

Hirdetés