Időjárás

Nincs megállás, hétfőn is melegrekord dőlhet

Győr+
2023.01.02. 06:23

A hivatalos adatok szerint Sellyén dőlt meg a napi melegrekord január elsején, a településen ugyanis 18,9 fokot mértek. Délnyugaton ismét 16 fok fölé megyünk hétfőn, így könnyen újra napi csúcs születhet.

Hivatalosan is megdőlt a napi melegrekord 2023 első napján. Az egy évvel ezelőtti melegrekordot múlta felül a vasárnapi mérés. Egy éve Főnyeden ugyanis 17,5 fokot, míg az elmúlt vasárnapon 18,9 fokot mért Sellyén az Országos Meteorológiai Szolgálat, így 1,4 fokkal dőlt meg az előző rekord. Nagyjából 15 állomáson született magasabb hőmérséklet az egy éve mért rekord értéknél.

Az év második napján is kettősség fogja jellemezni hazánk időjárását: hétfőn északon, északnyugaton ragadhat be a köd, és az rétegfelhőzet, míg az ország déli felén ismét sok napsütésre és tavaszias melegre készülhetünk az élénk, erős délnyugati szélnek köszönhetően.

A csúcshőmérséklet délnyugaton helyenként újra elérheti a 17-18 fokot, így nagy eséllyel megdőlhet a január 2-ra vonatkozó, 16,4 fokos napi melegrekord, melyet még 1992-ben mértek Szentgotthárdon.

Keddtől egymást követő hideg- és melegfrontok fogják meghatározni időjárásunkat. A ködös reggelek még kitartanak a hét első felében, napközben pedig felhősebb, naposabb időszakokra is számíthatunk, néhol kevés csapadékkal. Az éjszakák továbbra is fagymentesek lesznek, napközben pedig a mainál néhány fokkal hűvösebb, de még mindig tavasziasnak mondható értékekre van kilátás.

Az Időkép részletes előrejelzését ITT találják.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #időjárás | #január | #köd | #melegrekord | #tél |