Hirdetés

Népszavazás lesz a gyermekvédelemről

Illusztráció: Pixabay
Zombai-Kovács Ákos
2021.12.08. 08:51

Döntött az Országgyűlés, négykérdéses népszavazás lesz a gyermekvédelemről. A referendumot a köztársasági elnök írja majd ki. A kormány, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter tájékoztatása szerint erőteljes kampányba kezd, hogy minél többen menjenek el a népszavazásra és mind a négy kérdésre mondjanak nemet, mert csak így lehet megvédeni a gyerekeket az LMBTQ-lobbitól. A Győrplusznak a város két országgyűlési képviselője beszélt arról, hogy a gyerekek szexuális neveléséről csak a szülők dönthetnek.

Hirdetés

„A négykérdéses népszavazáson az egyre erőteljesebb LMBTQ-lobbira lehet nemet mondani és bárki kiállhat amellett, hogy a gyermekek szexuális neveléséről csak a szülők dönthetnek” – mondta Simon Róbert Balázs. Az Országgyűlés kivételes eljárásban szavazott a gyermekvédelmi népszavazásról, a Parlament korábban pedig arról is voksolt, hogy a népszavazást akár a tavaszi országgyűlési választás napján is meg lehet tartani” – tette hozzá az országgyűlési képviselő. „Európában elsőként a magyar emberek mondhatják el országos népszavazáson, hogy mit gondolnak ebben a kérdésben” – fogalmazott a politikus.

„A gyermekeket minden eszközzel meg kell védeni a káros szexuális propagandától, a népszavazás pedig a legerősebb eszköz a nyomásgyakorlási kísérletek ellen” – mondta Kara Ákos. „A gyermek nevelését illetően a szülőnek kizárólagos joga van, csak a szülők dönthetnek a gyerekek szexuális neveléséről” – emelte ki az országgyűlési képviselő.

Hirdetés

„Kifejezetten rossz az irány, hogy az Európai Unió háttérbe szorítja a gyermekvédelmi jogokat az erőszakos LMBTQ-propaganda miatt” – hangsúlyozta a politikus. „A kormány kitart amellett, hogy meg kell állítani a gyermekekre irányuló, egyre agresszívabb szexuális propagandát és ebben az álláspontban a nemzeti konzultáció is megerősített minket, a válaszadók 97 százaléka így vélekedett – zárták szavaikat a győri országgyűlési képviselők.   

Kapcsolódó témák: #gyermekvédelem | #népszavazás |
likeold
a fb oldalunkat