Hirdetés
Operatív törzs

Nem érkezik több Szputnyik-V

Fotó: koronavírus.gov.hu
Győr+
2021.05.19. 12:08

Szerdán is megtartja szokott tájékoztatóját az Operatív Törzs

Hirdetés
A Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikáján indult post-COVID Szaglás Ambulancián szaglásvizsgálattal és szaglástréninggel segítenek azoknak, akiknek a koronavírus-fertőzés után több mint három héttel is fennmaradtak a szaglásukat érintő panaszaik. Ez az ország első szaglásvizsgáló centruma – írja honlapján az egyetem.

Sokkal több vakcina van az országban, mint ahányan várnak oltásra – mondta György István, az országos oltási munkacsoport vezetője.

A készülő magyar vakcina is hasonló lesz a Sinopharmhoz.

Hirdetés

– árulta el.

György elmondta, hogy több orosz vakcina nem fog érkezni, így aki Szputnyikot szeretne, az minél hamarabb foglaljon. György elmondta, hogy 199 ezer első körös Pfizer-vakcinát adnak majd ki az időpontfoglalásra. Nem fognak SMS-t küldeni Pfizer-vakcinára – tette hozzá. 

Kiss Róbert rendőr alezredes elmonta, hogy szerdától megváltoznak az Ausztriába belépés feltételei, ahogy erről a Győr+ is beszámolt az elsők között.

Magyarország az alacsony fertőzöttségi kategóriába tartozik. Aki rendelkezik 72 óránál nem régebbi PCR-tesztttel, vagy 48 óránál nem régebbi antigén teszttel, vagy két koronavírus-elleni védőoltással, az karanténkötelezettség nélkül beutazhat – ismertette a rendőr alezredes a részleteket.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos beszélt arról, hogy legmagasabb arányban a 40-49 évesek vannak az új fertőzöttek között közel 20 százalékkal. Egyértelmű, hogy az aktív munkaképes korú lakosság körében terjed a betegség. 

Továbbra is szükség van a vérplazmára – hívta fel a figyelmet a szakember.

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus | #operativ törzs |
likeold
a fb oldalunkat