Hirdetés
Rendőrség

Ne felejts el!

Fotó: police.hu
Győr+
2021.05.21. 06:00

Az eltűnt gyermekek világnapja alkalmából, papírból hajtogatott, kék virágokkal kampányolnak a bűnmegelőzési szakemberek.

Hirdetés

Az eltűnt és bántalmazott gyermekek világnapjának egyik jelképe a kék nefelejcs. A virág neve magában hordozza a legfőbb üzenetet: ne felejts el! Ez adta az alapgondolatot, hogy papírból hajtogatott kék virágok hívják fel a figyelmet a nemzetközi emléknapon, május 25-én a gyermekek eltűnésének jelenségére, okaira, a csellengés veszélyeire, a megelőzés fontosságára, és főképp arra, hogy figyeljünk, vigyázzunk gyermekeinkre – írja a police.hu

A virág hajtogatásáról egy alapos szemléltető képet is közzétett a rendőrség, ahol lépésről lépésre megmutatják, hogyan kell azt elkészíteni. Ide kattintva megnyílik a fotó!

Hirdetés

A szakemberek kérik, hogy aki egyetért a kezdeményezés céljával, az hajtogasson papírból készült, kék virágot, majd fényképezze le és tegye közzé #keknefelejcs #eltuntgyermekekvilagnapja megjelöléssel!

Lefotózhatja, ahogy átadja valakinek, de ruhára, gomblyukba fűzve, táskára, vagy épp a hajába tűzve is kifejezheti, hogy fontosnak tartja a kampány üzenetét. A cél, hogy árasszák el a közösségi felületeket ezek a figyelemfelhívó virágok, amelyek bármilyen technikával elkészíthetők, vághatók, ragaszthatók. Fontos, hogy papírból készüljenek, és kék színűek legyenek. Segítségként a mellékletben található egy útmutató a fényképen szereplő virág elkészítéséhez – kéri a rendőrség.

Várjuk, hogy minél többen – családok, óvodák, iskolák, osztályok, gyerekek és felnőttek egyaránt – csatlakozzanak a felhíváshoz!

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #eltűnés | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat