Hirdetés
Rendőrségi értékelő

Napi három elfogás a mérleg – VIDEÓ!

Illusztráció: depositphotos.com
Győr+
2022.01.06. 07:05

A BRFK Célkörözési Osztálya 1028 körözött embert fogott el 2021-ben, ami azt jelenti, hogy átlagban csaknem hármat juttattak rács mögé az év minden napján.

Hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya egyrészt koordinálja és támogatja a kerületi rendőrkapitányságok körözési munkáját, másrészt önálló felderítőmunkát végez.

Nyomozásaik során nyílt és titkos – engedélyhez kötött – adatgyűjtést is folytatnak. A budapesti rendőrök körözési tevékenysége nem korlátozódik a főváros közigazgatási területére. Több elfogást hajtottak végre vidéken, de más hatóságokkal együttműködve nem egy bűnözőt a határon túlról állítottak a magyar igazságszolgáltatás elé – így például az Egyesült Királyságból, Németországból, Ukrajnából vagy éppen a Dominikai Köztársaságból is.

Hirdetés

Az elfogottak között volt, akit emberölés kísérlet miatt, volt, akit emberrablás, túszejtés és fegyveres rablás miatt kerestek. Volt olyan csaló, akit már ötödik éve köröztek, és elfogásakor már csak pár hónap hiányzott, hogy az elkövetett bűncselekmény elévüljön. Az elkövetők egy része megpróbált elmenekülni a rendőrök elől (hiába), volt, aki az ágyneműtartóban rejtőzött volna, de az is nemegyszer előfordult, hogy a keresett személy önként feladta magát, amint megtudta, hogy a nyomában vannak.

Az eredményekről Farkas László r. őrnagy, a BRFK Célkörözési Osztály vezetője sajtótájékoztatón számolt be.

​Nyitókép: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #körözés | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat