Mindenkit megrázott a fiatal énekes tragikus halála

Fotó: AWS Facebook
Győr+
2021.02.07. 11:18

Ahogy arróla szomorú hírről mi is beszámoltunk, súlyos betegségben, 29 éves korában elhunyt az AWS zenekar énekese, frontembere, Siklósi Örs. A hírt nehéz elhinni, a felfoghatatlant megérteni. Örs barátai, pályatársai is megtörten emlékeznek a rendkívüli tehetséges zenészre.

Hirdetés

Szebb napokat is megélt már a magyar zenei élet, a koronavírus járvány hatalmas próbatétel elé állította az ágazatot. Azonban ami egy zenésznek még a színpadmentes időszaknál is borzalmasabb: elveszteni a kollégát, a harcostársat, a bizalmast, a barátot. Siklósi Örs halál mindenkit megroppantott, a közösségi oldalakon próbálták megfogalmazni a fájdalmukat a hazai zenekarok, előadók.

„Fájó szívvel búcsúzunk tőled Siklósi Örs! Te voltál az, akinek a szíve mindig a helyén volt ebben a “szakmában.” Tehetségedre büszkék voltunk, nagy veszteség érte a magyar könnyűzenét. Nyugodj békében – írta a Tankcsapda. Lukács Laciék annak idején leállították a koncertjüket, hogy buzdítsák a rajongóikat, szavazzanak az AWS Viszlát nyár című dalára A Dal döntőjében, majd Laci bejelentette: megnyerték a srácok a versenyt, irány Lisszabon!

Fotó: OnStage

„Örs egy csoda volt! – ahogyan a legjobb barátai is emlegették, és valóban! Pont ugyanúgy gondoljuk mi is! Mert egy kicsit talán mi is barátok voltunk, sőt leszünk is örökké! Közös turnék, feledhetetlen élmények, és megszámlálhatatlan szép emlék köt össze minket! Felfoghatatlan…
A Road zenekar és teljes stábja fájó szívvel búcsúzik most tőled! Őszinte részvétünk a gyászoló családnak, a zenekarnak és valamennyi barátnak, rajongónak! Isten áldjon Örs!”
– búcsúzott a Road.

„Ezt nagyon nehéz felfogni… Köszönjük a sok beszélgetést, barátságot, inspirációt és a közös munkát! Hiányozni fog nekünk a lelked és a művészeted! Sok erőt kívánunk a családnak és a barátoknak!Isten Veled, Örs!” – állított emléket barátjuk előtt a Paddy and The Rats.

Paddy és Örs

„Teljesen le vagyunk sújtva! Isten veled, Örs! Részvétünk a szeretteinek! – olvasható a Junkies oldalán”.

„Pótolhatatlan személyisége voltál a zenei életnek ès szakmának… Nagyon fogsz hiányozni Örs!” – írja a Zorall zenekar.

Döbbenetes és elfogadhatatlan, hogy ilyen fiatalon elmegy egy zenész társunk. Jó utat!” – emlékezett a Lord zenekar.

„Én ezt nem hiszem el! Pár éve (2019) közös dalt készítettünk az AWS és a USNK csapatokkal, ahol én a USNK szövegében és a zene egy részén dolgoztam. Emlékszem össze is vesztünk Örssel akkor; nem jöttünk ki könnyen a munka alatt. Ő is nehezen engedett az igazából és én is…
De nem érdekelt, mert nagy tehetségnek tartottam ezt a fiatalembert. Elképesztően erős metál énekes volt, óriás hanggal. Konkrétan mindjárt sírok! EZ tragédia! Erőt és kitartást kívánok Örs szerelmének, családjának, barátainak; és persze az AWS-nek is! Hatalmas veszteség ez a magyar zenének is…
Ű“Van-e elég időm?
Még sehol se tartok”
– olvasható ByAlex gondolata.

Szomorúan értesültünk róla, hogy 29 éves korában elhunyt Siklósi Örs, az AWS zenekar frontembere…Egy nagyon tehetséges és szimpatikus Embernek ismertük meg Őt, a 2018-as feldolgozás-album kapcsán, mélységes részvétünk!!! – írja az Ossian zenekar.

„Ülsz a gépnél, az ujjaid automatikusan kopognak a billentyűzeten, miközben a monitor lassan teljes homályba borul a szemeid előtt. ‘Nincs igazság a Földön!’ Bennszakadt szavak, tehetetlenül kavargó érzések ömlenek az űrbe, amit a távozásoddal hagytál magad után. Olyan borzasztó igazságtalan ez… Köszönöm a dalokat, köszönöm, hogy az egész világnak megmutattad, milyen elképesztően tehetséges és értékes ember vagy, és hogy ezzel olyan hihetetlenül büszkévé tettél mindnyájunkat… Annyi dolgod lett volna még itt… Én annyira szurkoltam… Az élet borzasztó igazságtalan… Nyugodj békében Örs! Részvétem a zenekarnak és a hozzátartozóknak.” – emlékezett Pogonyi Nóra újságíró, zenei szakíró.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #emlék | #zene |