Elhunyt a fiatal magyar rockénekes

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Győr+
2021.02.06. 13:08

Elhunyt Siklósi Örs az AWS frontembere, akit súlyos betegség ragadott el, 29 évesen.

Hosszan tartó, súlyos betegség után, tragikusan fiatalon, tegnap elhunyt Siklósi Örs az AWS zenekar énekese, alapítója.

A rockzenész 2020 júniusa óta leukémiával küzdött, de mindenki bizakodott, hogy jobban lesz, hogy meggyógyul, és hamarosan visszatérhez a színpadra. Rengeteg terve és álma volt.

2018-ban Örs és az AWS képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe, miután megnyerték A Dal című versenyt a Viszlát nyár című dalukkal.

Örs 2019-ben vette feleségül szerelmét.

A zenekar a hivatalos Facebook oldalán számolt be a felfoghatatlan tragédióáról. Örs mindössze 29 évet élt.

Az AWS egy magyar Modern-Metal zenekar, amit 2006 nyarán alapított Brucker Bence, Kökényes Dániel, Siklósi Örs és Veress Áron, mikor egy középiskolába jártak. A zenekar neve eredetileg az Ants With Slippers (papucsos hangyák) rövidítése, de ezt valójában soha nem használták ebben a formában. Első albumuk két dal kivételével még angol nyelven született , majd magyar nyelvre váltottak, szövegeik önálló művekként is megállják a helyüket. Eddig három nagylemezt adtak ki, játszottak már valamennyi hazai klubban és fesztiválon (Sziget, EFOTT, Rockmaraton, RockPart, Pannónia, FEZEN, Fishing On Orfű), illetve külföldön Romániában, Szlovéniában, Ausztriában Németországban és az Egyesült Királyságban is. Zenei hatásaik között a Metallica, Korn, System of a Down, Linkin Park, Superbutt, Subscribe és az Isten Háta Mögött zenekarokat említik.

2018-ban részt vettek a Duna A Dal című műsorában, amit megnyertek, így ők képviselték Magyarországot a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon Viszlát nyár című dalukkal. A zenekart teljesen váratlanul érte a győzelem és azt ezt követő felhajtás. Elhanyagolhatatlan szerepe volt győzelmükben a komplett magyar rock és metál színtérnek akik egy emberként fogtak össze és szavaztak a csapatra. Ikonikus jelenete lett az összefogásnak amikor a döntő alatt egy Tankcsapda koncerten Lukács László énekes leállította a koncertjüket és szavazásra buzdította a közönséget, majd később bejelentette, hogy az AWS nyerte a műsort. A telefonos szavazatok és a nemzetközi zsűrik pontjai alapján az együttes a második elődöntőből bekerült a május 12-én megrendezendő döntőbe, ahol végül a 21. helyet szerezték meg.

Az AWS csillaga innentől emelkedett egyre magasabbra, jöttek a teltházas bulik, a dalok és a lemezek. Ezt az igéretes karriert törte ketté az iszonyú valóság, az igazságtalan sors: Örs 29 éves korában örökre letette a földi mikrofont.

Kapcsolódó témák: #gyász | #zene |