Hirdetés
Tragédia

Megtalálták a Balatonban eltűnt fiúk holttestét

Fotó: Szabó Gabriella
MTI
2022.06.07. 09:52

Megtalálták annak a két fiúnak a holttestét kedden délelőtt, akik szombat este merültek el a Balatonban - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője.

Hirdetés

Orbán Zoltán elmondta, az egyik fiatal holttestét a balatonaligai vízterületen vették észre egy csónakból. Ettől a helyszíntől nem messze a vízirendőrök megtalálták a másik fiatal holttestét is. Jelenleg tart a partra szállításuk.

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, szombat este két fiú Balatonaliga partjaitól 300-350 méterre elmerült a vízben. Harmadik társukkal együtt indultak be úszni a Balatonba, és már kifelé tartottak egy szörfdeszkába kapaszkodva, amikor ketten elmerültek. A harmadik fiatalnak egy csónakos segített partra jutni, miután meghallotta a segélykiáltásait. A rendőrség és a vízirendészet azonnal megkezdte a kutatást az eltűnt fiatalok után szonárral.

A szóvivő – pontosítva a korábbi adatokat a fiúkról – elmondta, hogy mindkét áldozat 17 éves volt, az egyikük bódvalenkei, a másikuk tornanádaskai.

Hirdetés

A fiatalok elmerülése idején nem volt érvényben viharjelzés. Idegenkezűség nem merült fel, így az ügy kivizsgálása közigazgatási hatásági eljárás keretében zajlik – közölte a szóvivő.

Kapcsolódó témák: #balaton | #baleset | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat