Hirdetés
Gyász

Meghalt Mádl Dalma

Fotó: MTI/Mohai Balázs
mti
2021.10.22. 16:34

Életének 89. évében meghalt Mádl Dalma, Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegye - tudatta a család pénteken az MTI-vel.

Hirdetés
Tájékoztatásuk szerint Mádl Dalma péntek hajnalban hunyt el Budapesten.

Mádl Dalma Némethy Dalma néven 1932. november 9-én született Pécsett. A budapesti Patrona Hungariae Gimnáziumban érettségizett 1951-ben.

1955-ben kötött házasságot Mádl Ferenccel.

1957-ben Budapesten, a Kertészeti Kutató Intézetben, majd 1964-től a Budapesti Műszaki Egyetemen a Mezőgazdasági Kémiai Technológiai Tanszék kutatócsoportjánál dolgozott.

Mádl Ferenc köztársasági elnöksége idején, 2000 és 2005 között számos jószolgálati és jótékonysági kezdeményezésben vett részt, majd e tevékenységét férje mandátumának lejárta után is folytatta.

Haláláig a Katolikus Karitász jószolgálati nagyköveteként is tevékenykedett.

Munkásságát 2005-ben Polgári Magyarországért díjjal, 2012-ben Magyar Szabadságért díjjal ismerték el.

„Mádl Dalma egész életével az egyház tanítását közvetítette” – reagált a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Mádl Ferenc volt köztársasági elnök özvegyének pénteki halálhírére.

Közleményükben úgy fogalmaztak: “hálával tartozunk Istennek, hogy Dalma asszony köztünk élt és áldozatos munkásságával, valamint egész életével az egyház tanítását és a krisztusi szeretetet közvetítette az emberek, a társadalom felé.

A püspöki kar együttérzését fejezte ki a gyászoló családdal a magyar katolikus közösség nevében. „Imáinkban megemlékezünk Dalma asszonyról, kérve a Mindenhatót, jutalmazza őt az örök élet boldogságával” – írták.

Kapcsolódó témák: #Magyarország |
Hirdetés