Megalakult a Nemzeti Tőkeholding

MTI
2022.11.23. 15:51

A november 17-én megtörtént bejegyzésével megalakult a Nemzeti Tőkeholding Zrt. Az intézmény felállításával egy központilag irányított, hatékony, állami hátterű finanszírozási rendszer jön létre, amely hozzájárul, hogy mintegy 1000 milliárd forintnyi új forrás kerüljön a gazdaságba - jelentette be keddi közleményében Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter.

Hirdetés

A Nemzeti Tőkeholding Zrt. vezetésére Katona Bencét, a Hiventures Zrt. vezérigazgatóját kérte fel a miniszter, aki a tőkeholding vezetőjétől elvárja, hogy tegye hatékonyabbá és eredményesebbé az állami hátterű tőkealapok működését, és olyan keretrendszert működtessen, amely érdemben járul hozzá a hazai vállalkozások fejlesztéséhez és megerősítéséhez, a külföldön eszközölt befektetések elősegítéséhez, továbbá a magyar gazdaság teljesítményének növeléséhez.

Közleményében Nagy Márton kitért arra, hogy az elhibázott szankciók szerte Európában próbára teszik a vállalkozásokat és soha nem látott nyomás alá helyezték a nemzetgazdaságokat. A recesszió elkerülése, a teljes foglalkoztatottság megőrzése, valamint a családok megvédése érdekében a magyar kormány eddig 11 pontból álló akciótervet dolgozott ki, amelyben szerepelt a tőkeholding alapítása.

Az akcióterv részeként idén november 17-én bejegyezték és megalakult a Nemzeti Tőkeholding Zrt., amelynek felállításával egy irányított, hatékony, állami hátterű finanszírozási rendszer jön létre, amely hozzájáru, hogy mintegy 1000 milliárd forintnyi új forrás kerüljön a gazdaságba.

Nagy Márton miniszter elvárása a Tőkeholding vezetőjétől az, hogy hatékonyabbá tegye az állami hátterű tőkealapok működését, valamint olyan keretrendszert működtessen, amely érdemben járul hozzá a hazai vállalkozások fejlesztéséhez és megerősítéséhez.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #gazdaság |