MÁV és Volán: érdemes időben megvenni a jegyeket

Győr+ MÁV
2022.12.27. 14:55

Karácsony után az év végén, szilveszterkor és újévkor az átlagosnál jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható. A MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok – a MÁV-START, Volánbusz – az ünnepekhez igazították a járatok közlekedési rendjét.

A MÁV-START december 22-től január 2-ig terjedő ünnepi időszakban a frekventált napokon az InterCity-k esetében az IC+ 1. osztályú és bisztró kocsi mellé a legforgalmasabb vonatokhoz még egy 1. osztályú kocsit kapcsol, továbbá a 2. osztályú vonatrészeket is megerősítik, járatonként 1-5 többlet kocsival közlekednek.

A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt december 23-án 10 órától január 1-én éjfélig vehetik igénybe.

Év végén, szilveszterkor és jövő év elején sem változik a naptári naphoz képest a vasúti közlekedési rend, azaz 30-án pénteki, 31-én szombati, újév napján vasárnapi, január 2-tól pedig a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

A Volánbusz aktuális országos menetrendje itt érhető el.

A győri változásokról itt írtunk.

Forrás: MÁV. Volánbusz

Kapcsolódó témák: #MÁV | #ünnepek | #volánbusz |