Hirdetés

Már szinte minden regisztrált diák dolgozik

Illusztráció: Győr+ Archívum
MTI
2022.07.19. 13:09

Június közepe óta jelentkezhettek és július elejétől állnak munkába a kormányzati bértámogatással vakációs foglalkoztatáshoz segített 16-25 évesek. A nyári diákmunka program idei felhívására eddig 19 312 középiskolás vagy egyetemista regisztrált, 19 144 pedig már talált is szünidei állást mintegy négyezer munkáltatónál - ismertette keddi Facebook-bejegyzésében a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Hirdetés

A 25 év alattiaknak innentől még inkább érdemes a nyár egy részét munkával tölteniük, hiszen keresetük után januártól nem kell személyi jövedelemadót fizetniük, többet tarthatnak meg belőle saját céljaikra.

A nyári diákmunka program a 16-25 év közötti nappali tagozatos diákok foglalkoztatására irányul. A fiatalok nagy része önkormányzatoknál segít, de népszerűek a szállodák, éttermek, cukrászdák és lángossütők is. 2013 óta mintegy 26 milliárd forint állami támogatással több mint 261 ezer tanuló vagy hallgató szerezhetett munkatapasztalatot a nyári diákmunka programban, idén a Technológiai és Ipari Minisztérium július elején csaknem másfélszeresére emelte az idei kiírás eredetileg kétmilliárd forintos keretösszegét. A kérelmezett támogatások értéke már a 2,5 milliárdot közelíti, a leszerződött összeg is több mint 2,1 milliárd.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #diákmunka | #diákok | #gazdaság |
likeold
a fb oldalunkat