Hirdetés
Turizmus

Magas a nyári utazások iránti kereslet

Illusztráció: Freepik
MTI
2022.04.26. 06:15

Az ukrajnai háború kitörése után rövid időre fékezett, majd újra az év elején tapasztalt magas fordulatszámra pörgött fel a nyári utazások iránti kereslet; a magyarországi utazási irodák kétszer annyi tengerparti charterjáratot tudnak megtölteni, mint tavaly - írta a Világgazdaság.

Hirdetés

Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke ismertette, a nyári külföldi szervezett repülős utak átlagosan mintegy 10 százalékkal drágábbak az idén, amit – tette hozzá – az inflációval és a világpiaci árakkal tisztában lévő ügyfelek nem tartanak túlzónak.


A buszos utak árazása egyelőre kérdőjeles az üzemanyagok drasztikus drágulása miatt.

Hirdetés

Idén is a horvát, a görög és a török tengerpartokra készül a legtöbb magyar nyaralni, a három dobogóst Egyiptom, Olaszország, Spanyolország és Tunézia követi. A korábban sok ukrán és orosz vendéget fogadó területeken – mindenekelőtt Törökországban, Cipruson és Egyiptomban – nagy kihívás, hogy tudják-e pótolni különböző akciókkal a kieső vendégeket. A törökök reagáltak a leggyorsabban, nagyszabású marketingkampányokkal vették célba a nyugat-európai turistákat.

Kapcsolódó témák: #nyaralás | #turizmus | #utazás |
likeold
a fb oldalunkat