Hirdetés
Bíróság

Letartóztatásba került a csornai késes támadó

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.01.07. 19:27

A bíróság legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint szerdán zárás előtt az egyik csornai pékség dolgozójára támadt és a bevételt követelte.

Hirdetés

A Csornai Járásbíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta.

A bíróság határozatának indokolása szerint a gyanúsított személyi körülményei alapján – bejelentett, állandó lakóhellyel nem rendelkezik – jelenléte az egyes eljárási cselekményeknél másként nem biztosított.

Hirdetés

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekmény 5-10 évig tartó szabadságvesztéssel büntetendő, és mivel a gyanúsított korábban több alkalommal volt már büntetve vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt – egy ízben hét év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság – és jelenleg is négy büntetőeljárás van vele szemben folyamatban, reális annak a veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a cselekményt folytatná, vagy újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A döntést az ügyész, a védő és a gyanúsított is tudomásul vette, így az végleges.

Forrás: Győri Törvényszék

likeold
a fb oldalunkat