Hirdetés
Családi Zöld Pénzügyek program

Környezettudatosan a családi kasszáért!

Győr+
2021.02.18. 10:09

A fenntarthatóság napjainkban már központi szerepet játszik az élet legtöbb területén, hiszen jelenlegi életvitelünk változtatások nélkül hosszú távon fenntarthatatlannak látszik, amely felismerés hatására a különböző szektorok szereplői sorra a környezettudatosságot helyezik előtérbe és teszik azt ezáltal a mi életünk részévé is, sokszor szinte láthatatlanul. Csak így van esély egy olyan jövőre, amely gyermekeink és unokáink számára is jóllétet tartogat. De mit jelent ez az egyének szintjén? Az átlagemberek mindennapi döntései is hatással lehetnek a fenntarthatóságra? Befolyásolja ez a pénzügyeinket?

Hirdetés

A Magyar Nemzeti Bank aktívan támogatja, valamint ösztönzi a környezeti fenntarthatóságot, ezért indította útjára a Családi Zöld Pénzügyek programját, mellyel arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a pénzügyek tudatos kezelése egyben a fenntarthatóságot is szolgálja.

A Pénzügyi Navigátor honlapon elérhető ökolábnyom-kalkulátor segítségével kiszámítható egy adott háztartás fogyasztási szokásainak környezetre gyakorolt hatása, azaz egyéni ökológiai lábnyoma. Ennek lehetséges csökkentéséhez a honlap számos gyakorlati tanáccsal, hasznos információval szolgál, melyek a családi kiadások és a környezeti terhelés négy fő területéhez kapcsolódnak: étkezés, lakhatás és rezsi, közlekedés, vásárlás.

Hirdetés

Meglepő lehet, de a pénzügyek tudatos kezelése is szolgálhatja környezetünk védelmét. A Családi Zöld Pénzügyek program az egyének, családok számára kíván folyamatosan hasznos, gyakorlati segítséget biztosítani ahhoz, hogy a mindennapi szokások átalakításával miként csökkenthető egyidejűleg a környezeti terhelés és a családok többlet kiadásainak mértéke. A tudatos fogyasztói döntések, a hosszú távú gondolkodás és a fenntartható életmód jótékony hatással van egyrészt a pénztárcánkra, másrészt a környezetünkre is.

Legyen fontos a környezetünk és törekedjünk a fenntarthatóságra az élet minden területén, így pénzügyeinket illetően is!

Elérhetőségek: 
Cím: Győr, Szent István u. 10/a., II. emelet 208-as iroda (az ITC székház), 
Telefon: 06-30-923-4942 (ügyfélfogadási időben), E-mail: gyor@penzugyifogyaszto.hu
Web: www.penzugyofogyaszto.hufacebook.com/penzugyifogyaszto
Ügyfélfogadás: 
HÉTFŐ: 8:00-14:00  //  SZERDA: 8:00-14:00  //  CSÜTÖRTÖK: 11:00-17:00

Pénzügyi Navigátor. Utat mutat a pénzügyekben.

Kapcsolódó témák: #gazdaság | #környezetvédelem | #pénz |
likeold
a fb oldalunkat