Hirdetés

Kormányinfó: Emelik a nyugdíjakat júliustól

Fotó: Szentkirályi Alexandra Facebook oldala
Győr+
2022.04.28. 09:03

Szokásos, csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóját tartja Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Hirdetés

Mint ismert, szerdán kormányülést tartott a kormány, többek között az árstop meghosszabbításáról döntöttek:

Gulyás Gergely először elmondta: radikálisak az áremelkedések, az energiahordozók árai az egekben, ezért minden drágul. A miniszter elmondta: az árstop több mint 5 százalékkal csökkenti az inflációt, anélkül 13 százalék körüli lenne a pénzromlás értéke.

Hirdetés

A második bejelentés a nyugdíjakra vonatkozik. Az infláció növekedése miatt az 5 százalékos emelés nem elég, a pénzügyi előrejelzések 8,9 %-os inflációt jeleznek.

Korábban 5 százalékban határozták meg a nyugdíjemelés mértékét, de 8,9 százalékos infláció lehet. A kormány további 3,9 százalékos nyugdíjemelés mellett döntött július elejétől. A megelőző hat hónapra vonatkozó emelt juttatást egy összegben megkapják.

Gulyás Gergely a Magyarországgal szemben elindított jogállamisági eljárással kapcsolatban elmondta: vannak olyan területek, ahol Magyarország nem tud engedni. Lényegében megismételte, amit már szerdán elmondott a Facebook-videójában.

Az Európai Bizottság leveléről a miniszter azt mondta, tartalmilag üdvözlendő a levél, olyan megállapítások vannak benne, amelyekről már hónapok óta egyeztetnek. Azt is elmondta: semmi akadálya nincs, hogy a helyreállítási alapról szóló megállapodást aláírják. Gulyás Gergely elismerte, vannak jogos kritikák az EU részéről, például az egy ajánlattevős közbeszerzések száma.

Kapcsolódó témák: #bejelentés | #gazdaság | #kormányinfó |
likeold
a fb oldalunkat