Időjárás

Komoly éjszakai fagyok várhatóak a héten

Győr+ | Illusztráció: Depositphotos
2022.12.12. 06:31

Hétfőn eleinte az északkeleti, keleti országrészben havazhat, majd napközben már csak helyenként alakulhat ki hózápor. Gyengén, közepes felhős lesz az ég, északon lehet több felhő. A nyugati-északnyugati szél még többfelé élénk, helyenként erős lesz.

Hirdetés

Hétfő délután -2 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden is a napsütésé lesz a főszerep, csak keleten, északkeleten takarhatják gyakrabban felhők a napot. Csapadék nem valószínű. A déliesre forduló szél északnyugaton élénk lehet. Hajnalban a Dunántúlon és északkeleten köd képződhet. -3 és -8 fok közötti minimumokra és mindössze -3 és +2 fok közötti maximumokra készülhetünk.

Szerdán dél-délnyugat felől újra melegebb légtömegek áramlanak fölénk, ezzel együtt befelhősödik az ég, az északi tájakon elszórtan lehet havazás, néhol ónos eső, délebbre elszórtan havas eső, eső. A déli-délkeleti szelet több helyen élénk, erős lökések kísérhetik. Ismét fagyos lesz a hajnal, kora délután pedig -3 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön is sok lesz felettünk a felhő, többnyire borongós idő várható, a csapadék teljes tárháza felvonulhat ezen a napon az esőtől kezdve, az ónos esőn át a havazásig. Az élénk szélben 0-7 fokra készülhetünk.

Forrás: Időkép
Illusztráció: Depositphotos

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #havazás | #hideg | #időjárás | #tél |