Hirdetés

Komoly béremelések a kereskedelemben

kereskedelem
Zombai-Kovács Ákos
2022.01.11. 11:50

Komoly fizetésemelések történtek a kereskedelmi szektorban, ami a sikeres bértárgyalásainak köszönhető. Ezt mondta a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének országos alelnöke a Győr+ Médiának. Potyondi Antal kiemelte, a bolti dolgozók megszenvedték a 2021-es járványos évet és most is sok a beteg az üzletekben, akiket a kollégáknak kel pótolniuk. A KASZ alelnöke arról is beszélt, hogy Ausztria elszívó ereje továbbra is érződik, de egyes bolthálózatok bérei már felveszik a versenyt a kinti fizetésekkel.

Hirdetés

„Az elmúlt év komoly plusz megterhelést hozott a kereskedelemben dolgozók számára, a boltok nem zárhattak be, mi nem tudjuk home office-ban kiszolgálni a vásárlókat, nélkülünk ők nem tudnak élni és dolgozni járni” – mondta a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének országos alelnöke.

„Zárások, idősáv és állandó maszkviselés, ezekkel kellett együtt élnünk és dolgoznunk 2021-ben, úgy, hogy közben még a vevőkre is vigyáznunk kellett, nem csak saját magunkra” – fogalmazott Potyondi Antal. „Folyamatosan estek ki megbetegedések miatt a bolti alkalmazottak, akiket kollégáinknak kellett pótolni, sajnos most megint nő a koronavírusos dolgozók száma, az ő munkájukat is a többieknek kell elvégezni” – hangsúlyozta az érdekvédelmi vezető.

Hirdetés
Potyondi Antal: Fotó: Győr+

„Ne csodálkozzanak a vásárlók, ha kicsit hosszabb sorokkal találkoznak a pénztáraknál vagy többet kell várni a kiszolgálásra, minket is sújt a Covid, mint mindenkit” – mondta a KASZ alelnöke. „Közben azért jó hírek is vannak, az elmúlt időszak sikeres bértárgyalásainak köszönhetően komoly fizetésemelések voltak több áruházlánc esetében s január elsejétől” – tette hozzá Potyondi Antal.

„Mindenhol kétszámjegyű a bérnövekedés, de van ahol közel 20 százalékkal is nőtt a fizetés, ez pedig komoly előrelépés a dolgozók számára” – hangsúlyozta az alelnök. „Ebben a régióban nagyon érződik Ausztria elszívó hatása, de a mostani béremelésekkel néhány üzletlánc azért már lassan felzárkózik a kinti juttatások szintjére, így talán egyre többen döntenek úgy, hogy nem nyugati szomszédunkban vállal munkát, hanem itthon” – zárta szavait a szakszervezeti vezető.ű

Kapcsolódó témák: #béremelés | #gazdaság | #kereskedelem |
likeold
a fb oldalunkat