Kiderült: itt folytatja Palkovics László!

Győr+ Fotó: MTI/Mónus Márton
2022.11.15. 12:27

Ahogy arról hétfőn portálunk is beszámolt, Palkovics László lemondott, az általa vezetett minisztérium pedig megszűnik. Kedden Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter nyilatkozatából kiderült, hogy a jövőben az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. a Honvédelmi Minisztériumhoz kerül, a társaság vezetését pedig Palkovics vezérigazgatóként fogja ellátni.

Hirdetés

Gulyás Gergely a hét elején rendkívüli Kormányinfó keretében ismertette, hogy Palkovics László lemondott, mert az önálló energetikai minisztérium mellett nem vállalja a Technológiai és Ipari Minisztérium vezetését. 

Orbán Viktor elfogadta a lemondást, a kormány pedig köszönetet mondott Palkovics Lászlónak nyolc és fél éves államtitkárként, majd miniszterként végzett kormányzati munkájáért.

Kedden aztán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter nyilatkozatából kiderült, hol folytatja a szakember. “A kormány szerkezeti átalakítása újabb lehetőséget kínált ezen a téren is a tárca számára, ezért a jövőben az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. a Technológiai és Ipari Minisztériumtól a Honvédelmi Minisztériumhoz kerül. A társaság vezetését Palkovics László vezérigazgatóként fogja ellátni– mondta el a miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf ismertette, hogy a Honvédelmi Minisztérium munkájának átszervezése, a tárca feladatainak beazonosítása és kijelölése véget ért. Hozzátette: a folyamat lezárását jelenti, hogy Novák Katalin köztársasági elnök 2022. november 15-i hatállyal felmentette tisztségéből Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárát és az általa vezetett terület is átszervezik a jövőben.

A Honvédelmi Minisztérium köszöntettel tartozik Maróth Gáspárnak, aki kormánybiztosként, majd államtitkárként elévülhetetlen érdemeket szerzett az elmúlt években a Honvédelmi és haderőfejlesztési program megteremtéséért” – tette hozzá a miniszter. Közölte: a feladatkörök átalakítása és a minisztérium munkájának racionalizálása során a Maróth Gáspár által felügyelt terület a tárcán belül Gion Gábor stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkárhoz kerül.

A miniszter elmondta azt is, hogy Magyarországot és a magyar embereket csak jól felszerelt és jól kiképzett haderővel, valamint erős védelmi ipari háttérrel lehet megvédeni. “A védelemipar egyúttal a magyar gazdaság újabb hengereként járul hozzá hazánk fejlődéséhez is” – húzta alá.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Honvédelem | #minisztérium |