Ki kellett üríteni egy idősotthont Szabolcsban

MTI Illusztráció: Pixabay
2024.01.06. 16:32

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő, emiatt kiürítették a Szent Simeon görögkatolikus idősotthont Gacsályon, a lakókat és a dolgozókat kivizsgálásra a mátészalkai kórházba szállították.

A Szent Márta Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ gacsályi telephelyén, a Szent Simeon Görögkatolikus Idősek Otthonában péntek délután jelzett a szén-monoxid-érzékelő. A 15 lakót az előírt protokoll szerint azonnal biztonságba helyezték.

A csengeri önkormányzati tűzoltók és a gázszolgáltató munkatársai helyszíni bejárást tartottak és új szén-monoxid-érzékelőket helyeztek be, amelyek péntek este újra szén-monoxidot érzékeltek.

A lakókat és a műszakban dolgozó munkatársat a másik telephelyre, a Szent Anna Görögkatolikus Idősek Otthonába, majd a mátészalkai kórházba szállították kivizsgálásra és megfigyelésre – írták, kiemelve, hogy a kórházat mostanra már mindenki elhagyhatta. A hozzátartozókat telefonon értesítették.

A Nyíregyházi Egyházmegye közölte azt is, hogy a meghibásodás kivizsgálásának idejére a lakókat a Szent Anna görögkatolikus idősotthonban biztonságosan elhelyezték.