Időjárás

Kevés hó, télies idő vár ránk

Győr+ Ács Tamás
2023.01.27. 06:55

Pénteken és szombaton egy tőlünk keletre, délkeletre örvénylő ciklon okozhat több helyen hószállingózást, kisebb havazást. Feltámad a szél.

A következő napokban átlagos hőmérsékletű téli időjárásra készülhetünk, -1 és +5 fok közötti maximumokkal, hajnalonként az ország nagy részén fagyokkal.

Pénteken és szombaton egy hazánktól keletre, délkeletre elvonuló ciklon felhőzete okoz többfelé erősen felhős, borongós időt. Péntek napközben délkelet felől egyre több helyen számíthatunk majd hószállingózásra, kisebb havazásra, de számottevő mennyiség nem várható, a lehulló a hó a +1, +2 fokos hőmérsékletben nem igazán fog megmaradni.

Feltámad az északias szél, nyugaton és helyenként északkeleten erős lökések kísérhetik.

Szombaton is marad még az erősen felhős, borongós idő, elszórtan alakulhat ki hószállingózás, gyenge havazás, keleten, délkeleten néhol havas eső. Az északias szél ezen a napon is sokfelé lesz élénk, nyugaton és északkeleten erős.

Vasárnapra észak felől csökken a felhőzet, az ország nagy részén már napos időben bízhatunk, egyedül a Dunántúl déli részén maradhat felhősebb az ég. A szél továbbra is gyakran lesz élénk. Ekkor hajnalban már -5 fok alatti fagyok is várhatók, napközben pedig 0, +5 fokra van kilátás.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #havazés | #időjárás | #tél |