Rezsivédelmi és honvédelmi alapot hoz létre a kormány

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala
Győr+ / MTI
2022.05.25. 18:03

Újabb intézkedéseket és döntéseket jelentettek be a kormány szerda délutáni ülését követően.

Hirdetés

Éjféltől életbe lépett Magyarországon a háborús veszélyhelyzet, ma délután pedig ülést tartott Magyarország kormánya, amelyet követően újabb bejelentések hangzottak el. Orbán Viktor imént az alábbi videót töltötte fel Facebook oldalára:

A kormányfő a Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta:

kötelezik a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be.

Ebből a két alapból fogják finanszírozni a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségét – tette hozzá. Ismertette azt is, hogy az intézkedések időben korlátozottak: két évre, 2022-re és 2023-ra vonatkoznak. Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy azt vállalták, megvédik a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést az elhúzódó háborús helyzetben is.

Elmondta, a kormány a nap folyamán tartott ülésén áttekintette az ország gazdasági helyzetét. A miniszterelnök azt mondta, a háború elhúzódik, a brüsszeli szankciós politika nem javul és ez együtt drasztikus áremelkedésekhez vezet. Ma a rezsicsökkentés Magyarországon védi a családokat, de az energia ára tovább emelkedik, ezért egyre nehezebb és költségesebb megvédeni a családokat – közölte.

 Orbán Viktor szerint a honvédséget is haladéktalanul meg kell erősítenünk.

Mindeközben az emelkedő kamatok és az emelkedő árak révén a bankok és a nagy multicégek nagyobb haszonra, extraprofitra tesznek szert – mondta. “Akik ebben a háborús helyzetben extra haszonra tesznek szert, azokat arra kérjük, azoktól elvárjuk, hogy segítsék az embereket és járuljanak hozzá az ország védelmi költségeihez – fogalmazott, közölve: a részletes számokat a csütörtöki kormányinfón ismertetik.

Kapcsolódó témák: #Magyarország |
likeold
a fb oldalunkat