Hirdetés
Fejlesztés

Ipari park épül Écsen

Fotó: Écsi Önkormányzat
Győr+
2021.03.01. 14:49

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 131 984 410 millió forint európai uniós támogatás segítségével. A projekt célja az elkészült Ipari Parkba betelepülő vállalkozásoknak munkahely teremtése és a jövőben - iparűzési adó formájában – olyan bevételi forrás biztosítása az önkormányzatnak, melyet településének fejlesztésére tud fordítani.

Hirdetés

A beruházás elsődleges célja a betelepülő vállalkozások működési helyszínének infrastruktúra fejlesztése, a működési feltételek kedvezőbbé tétele, valamint új munkalehetőségek megteremtése a településen.

Az iparterület infrastrukturális fejlesztését célzó beruházáson keresztül a település alkalmassá válik térségi, megyei gazdaságélénkítő hatás kifejtésére egyaránt.

Hirdetés

Az üzleti infrastruktúrát igénybe vevő vállalkozások számának növekedésével javul a gazdasági aktivitás, illetve nő a versenyképesség a magasabb minőségű és szélesebb körű szolgáltatások által.

A projektben 4-5 vállalkozás számára van lehetőség az Écsi Ipari Park területén új telephelyet létesíteni, egyenként 2000 m2 földterületen. A közműfektetések befejeződtek, az út- és közvilágítás kiépítése és tereprendezés is lezajlott.

„A beruházás 2020. december 3-án érte el a 100%-os készültségi szintet, a műszaki átadás-átvétel is ezen a napon történt meg. Jelenleg az engedélyek beszerzése van folyamatban. Érdeklődők már vannak, azonban konkrét beköltözőről még nem tudok beszámolni. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy Écs fejlődését előmozdító cégek települjenek ipari parkunkba” – tájékoztatott dr. Szabó Norbert, a település polgármestere.

Forrás: Écs Község Önkormányzata

Kapcsolódó témák: #gazdaság | #Győr-Moson-Sopron |
likeold
a fb oldalunkat