Hirdetés

Idősbarát lakásprogram

Illusztráció: depositphotos.com
Győr+
2022.05.13. 14:11

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régiója a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatával megkötött szerződése alapján pályázatot hirdet az elsősorban szociális alapellátásokban részesülő időskorú személyek számára, lakhatási körülményeiknek részleges átalakítással, illetve akadálymentesítéssel történő javítására.

Hirdetés

A pályázat célja, hogy az idős emberek önálló életvitelüket saját otthonukban a lehetőségek szerinti leghosszabb ideig folytathassák. A pályázat lehetővé teszi az idős emberek lakásában a biztonságos és önálló használathoz szükséges műszaki átalakítások, akadálymentesítési feladatok elvégzését, amellyel elsősorban a szociális alapszolgáltatásban, vagy alapszolgáltatásokban már részesülő idős gondozottak életfeltételeit javítja.

Ki és milyen módon pályázhat?

Olyan magyar állampolgárságú, időskorú (70 évnél idősebb) magánszemélyek,

Hirdetés
  • akik saját tulajdonú győri ingatlanukban, amelyet 60 napnál nem régebbi, nem hiteles tulajdoni lappal igazolni tudnak, vagy
  • önmaguk részére igazolt haszonélvezettel terhelt győri ingatlanban életvitelszerűen élnek, amelyet szintén 60 napnál nem régebbi, nem hiteles tulajdoni lappal igazolni tudnak.

Pályázás módja

Pályázni írásban, a letölthető pályázati űrlap kitöltésével, és az abban előírt mellékletek csatolásával lehet. A pályázat elbírálása során előnyt élvez az az idős személy, aki igénybe vesz valamely szociális alapszolgáltatást.

A pályázat bemutatja az ingatlanban elvégzendő műszaki átalakítások indokoltságát, szükségességét, valamint a pályázó további életvitelében várható eredményét.

Egy pályázó által pályázható összeg: minimum 100 000 Ft, maximum 800 000 Ft

Egy lakásra egy támogatási kérelem nyújtható be. A támogatás nem örökölhető.

Főbb értékelési szempontok

A pályázatok értékelése során elsődleges szempont a pályázó egészségi állapota és ebből adódó fogyatékossága, valamint a megjelölt műszaki átalakítások milyen mértékben vannak hatással a pályázó életvitelének javítására.

Mivel a pályázatnak nem célja az ingatlanokban történő általános komfortfokozat növelő beruházások támogatása, befejezetlen, vagy leromlott műszaki állapotú lakóingatlan lakhatóvá tétele, valamint általános értéknövelő beruházások elvégzése, ezért az értékelés során az ilyen típusú pályázatok kizárásra kerülnek.

Pályázható műszaki átalakítások, akadálymentesítések:

  • Fürdőszoba – csúszásmentes járólap, zuhanyzó kialakítás/zuhanyzó kabin, fürdőkád kiszerelés, kapaszkodók felszerelése, wc kagyló csere, mosdókagyló csere
  • Konyha – csúszásmentes járólap, pvc burkolat csere
  • Lakás egyéb területén: akadálymentesítés (küszöbök megszüntetése), kapaszkodók kialakítása
  • Magánházak esetén: járda kialakítása/javítása, feljáró kialakítása

A pályázati adatlap és útmutató letölthető a www.maltai.hu/idosbaratlakasprogram, valamint a www.gyor.hu oldalakról.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Illusztráció: depositphotos.com

likeold
a fb oldalunkat