Előrejelzés

Időjárás: erre számíthatunk a hosszú hétvégén

Fotó: Pixabay
Győr+
2021.03.13. 07:59

Többféle arcát is megmutatja a március a következő napokban.

Szombat hajnalban, reggel az ország déli felén több helyen számíthatunk esőre, mely délelőtt mindenhol eláll. Délután számottevő csapadék már sehol sem várható. Hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Sokfelé élénk, északon, északnyugaton és nyugaton erős lesz a déli-délnyugati szél. Hajnalra átmenetileg helyenként pára, köd képződhet. Reggel -1 és +6, délután 11 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnapra egy hidegfront érkezik, így többfelé számíthatunk esőre, záporokra, délnyugatra kiadósabb eső jöhet. Élénk, erős lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. A legmagasabb hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul, keleten lesz enyhébb az idő.

Nemzeti ünnepünkön, azaz hétfőn a Dunától keletre felhős, borongós időre van kilátás, a keleti, északkeleti határ mentén kisebb eső is előfordulhat. A Dunántúlon viszont szakadozottabb lehet a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk, de nyugaton átmenetileg egy-egy gyenge zápor kialakulhat. Élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Napközben 7-12 fokot mérhetünk.

És a továbbiakban:

Kedden a napos időszakokat elszórtan futó záporok zavarhatják meg, a magasabb tájakon esetleg hózáporok is előfordulhatnak, miközben keleten, északkeleten tartósabban felhős, borongós lehet az ég. A szeles időben 5-11 fokra van kilátás. Szerdán a napos-felhős időben elszórt záporok, hózáporok ismét előfordulhatnak. Továbbra is élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Napközben 5-10 fokot mérhetünk.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #időjárás | #Magyarország | #ünnep |