Hirdetés
Anyák napja

Idén több virágot veszünk május első hétvégéjén?

Illusztráció: Pixabay
MTI
2021.05.01. 12:08

A tavalyinál jobb forgalmat várnak a virágárusok az első májusi hétvégén - közölte a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete szombaton az MTI-vel.

Hirdetés

 Az anyák napja miatt ilyenkor egy átlagos hétvége forgalmának a többszörösét bonyolítják a virágkereskedők.

2020 a koronavírus-járvány miatti lezárások nyomán nehéz év volt számukra, de az enyhítések miatt idén újra bizakodnak, így a virágüzletek szabadon látogathatók, nagy részük az ünnepnapon is nyitva.

Hirdetés

A forgalom emelkedése már pénteken érzékelhető volt, és jól teljesít az internetes értékesítés is, ami a piac átrendeződését mutatja – írták.

A forgalmi adatok szerint anyák napján nemcsak a vevő több, de például a nőnaphoz képest nagyobb összeget is költenek. Egy átlagos vásárlás ilyenkor 4000-5000 forinttól kezdődik. A szállítás drágulása, és a nagyobb árfolyamköltségek miatt az áremelés elkerülhetetlen – tették hozzá.

Az egyesület szerint az eladási rangsort továbbra is a vágott virágokból összeállított csokrok vezetik. A szokatlanul hideg tavasz miatt az ilyenkor népszerű orgonából, és gyöngyvirágból a megszokottnál kevesebb kapható – közölték.  

Kapcsolódó témák: #Anyák napja | #virág |
likeold
a fb oldalunkat