Hirdetés
Bevándorlás

Idén már több mint 100 ezerszer intézkedtek a rendőrök a migránsok ellen

Fotó: police.hu
Győr+
2022.06.21. 07:32

Meghaladta a 100 ezret az illegális migránsokkal szemben folytatott rendőri intézkedések száma, ami közel két és félszerese a tavalyinak.

Hirdetés

Egyre nagyobb a migrációs nyomás a déli határszakaszon, hiszen 2022. január 1. és 2022. június 19. között már 100 177 alkalommal vontak eljárás alá illegális migránsokat, valamint az őket segítő embercsempészeket. Tavaly ugyanebben az időszakban ez a szám 43 272 volt.

Amellett, hogy az intézkedések száma jelentősen növekedett, a határsértők fokozódó agressziójával is meg kell küzdeniük a szolgálatot teljesítőknek. A határvédők napi szinten találkoznak létrán átmászó, különböző tárgyakat dobáló – egyre gátlástalanabb – illegális migránsokkal, akik jellemzően a rendőrségi, honvédségi járműveket, kamerákat rongálják meg különböző nagyságú kövekkel, karókkal, fadarabokkal, tégladarabokkal – ezzel jelentős anyagi kárt okozva. Ezek a támadások sok esetben személyi sérülést is okoztak, legutóbb egy rendőr fejét találta el egy kő.

Hirdetés

A nagy létszámú migráns csoportok érkezését az embercsempészek is segítik. Idén január 1. és június 19. között (170 nap alatt!) a rendőrök 741 embercsempészt fogtak el, akik 7 449 illegális migráns szállításában működtek közre. Tavaly ugyanebben az időszakban 392 embercsempészt vontak intézkedés alá, akik 2 350 migránst akartak illegálisan Magyarországra behozni, vagy tovább vinni. Ezekben az adatokban is közel kétszeres a növekedés. 

Összességében elmondható, hogy folyamatosan nő a hazánk államhatárát jogellenesen átlépők, vagy azt megkísérlők száma, akik nem válogatnak az egyre agresszívebb eszközökben sem. Azonban a magyar rendőrök a katonákkal, polgárőrökkel, fegyveres biztonsági őrökkel, külföldi társszervekkel közösen mindent megtesznek annak érdekében, hogy az országunkban élők biztonságban érezhessék magukat és határozottan lépnek fel a jövőben is a jogsértőkkel szemben.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #bevándorlás | #Honvédelem | #migráció | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat