Hölvényi György: életet menthet a Fidesz-KDNP-re leadott szavazat

MTI Fotó: Hölvényi György Hivatalos Facebook-oldala
2024.06.07. 14:25

A Fidesz-KDNP-re leadott szavazat életet menthet, ezért "fontos, hogy mindannyian elmenjünk vasárnap szavazni; válasszuk a békét, és ne engedjük, hogy háborúpárti képviselők üljenek be az Európai Parlamentbe és a hazai önkormányzatokba!" - hangsúlyozta Hölvényi György kereszténydemokrata EP-képviselő az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában.

A KDNP-s politikus azt mondta, “mi, magyarok jól tudjuk, mit jelent a háború, láttunk menekülő magyarokat, felrobbantott hidakat, lebombázott falvakat, városokat. Minket itt, Európa szívében minden nagy világégés utolért, úgy, hogy egyiket sem mi kezdtük.”

Az első világháború szétszakította a történelmi Magyarországot, a második világháború után hazánkat megszállták a szovjetek – tette hozzá. Leszögezte: “mi, magyarok megtanultuk a leckét, és semmilyen körülmények között nem akarunk újabb háborút”. Kijelentette, hogy Európában  ugyanakkor ma sokan háborús lázban égnek, és a hazai baloldal is háborúpárti.

“Ha nem állítjuk meg őket, akkor újból a háború, a háborúság fogja meghatározni az életünket” – fogalmazott Hölvényi György. Leszögezte, a kereszténydemokraták, szövetségben a Fidesszel, mindent megtesznek a béke fenntartása és a konfliktusok békés megoldása érdekében.

Kapcsolódó témák: #béke | #háború | #Magyarország |