Hirdetés
Operativ törzs

Holnap meglehet a 4 millió beoltott

Fotó: koronavírus.gov.hu
Győr+
2021.04.29. 11:37

Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

Hirdetés

Holnap meglehet a 4 millió beoltott, akkor a kormány korábbi döntésével összhangban döntenek az újranyitásról.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a járványhelyzetről azt mondta, hogy megnyugtató, hogy kiemelkedő az unióban a magyar oltási sebesség. A harmadik hullám súlyosan érintette az országot, de az oltásoknak köszönhetően csökkent a fertőzések és a halálozások száma. 

Hirdetés

Az oltásoknak köszönhető, hogy el lehetett kezdeni az újraindítást. A 4 millió oltott holnap meglehet. 

Csak akkor lehet meggátolni a negyedik hullám kialakulását, ha mindenki betartja a szabályokat. Minősített büntetőjogi következménye lesz, ha valaki védettségi igazolványt hamisít, vagy adott esetben az üzemeltető nem ellenőrzi azokat.

Nagyon komoly bírságok jöhetnek, és akár egyéves bezárással is sújtható az adott hely – mondta Gulyás. Az 5 millió oltotti létszámnál feloldhatja a kormány a lakodalmakra vonatkozó tilalmat. A május 10-ével kezdődő héten kerülhet erre sor. 

Gulyás Gergely bejelentette, hogy felhatalmazták Szijjártó Pétert kétoldalú megállapodások megkötésére, a vakcinaigazolványok elismeréséről. Ezek kölcsönösek lesznek, tehát amelyik országgal sikerül egyezségre jutni, Magyarországról szabadon lehet odautazni a védetteknek, és onnan is hazánkba. A külügyminiszter ma adhat bővebb tájékoztatást erről.

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus | #operativ törzs |
likeold
a fb oldalunkat