Hogy kerül egy asztalhoz a győri DJ és Zacher Gábor?

Győr+ Fotó: police.hu
2023.04.14. 07:34

Mindketten a Budapesti Rendőr-főkapitányság által szervezett Bűnmegelőzési Expo résztvevői voltak. Rajtuk kívül a magyar, és több európai ország rendőrségének bűnmegelőzési munkatársai, valamint a prevencióval foglalkozó civil szakemberek vettek részt a tapasztalatcserén.

A már második alkalommal megtartott rendezvénynek a Rendőrségi Igazgatási Központ április 13-án adott otthont. A program célja, hogy lehetőséget biztosítson a rendőrség, az oktatási intézmények, önkormányzatok, hivatalok, és a prevenció területén dolgozó civil szakemberek számára a tapasztalatcserére. Az expó előadások, színdarabok és interaktív játékok segítségével a bűnmegelőzésnek szinte valamennyi területét felölelte, drogprevenciótól az online biztonságon keresztül az állatvédelemig. Voltak pódiumbeszélgetések is; Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos, Dr. Molnár István Jenő PH.D., a Drogkutató Intézet stratégiai igazgatója, és a DJ Yamina lemezlovas a kábítószerfogyasztás aktuális kérdéseiről értekeztek. 

Bemutatták a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Hello Biztonság online játékát, amely kiskamaszok figyelmét hívja fel, arra, hogy ne osszanak meg magukról óvatlanul képeket és más információkat az interneten. Bemutatkozott többek között az Életrevaló Egyesület, a Szabad Labor Drámaműhely, a KV Társulat és a Láthatáron Csoport többek között az emberkereskedelem témában tartott érzékenyítő előadást. Megtekintették a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. „Erősebb NEM” plakátkampányát, melynek egyik arca egy XIV. kerületi rendőr volt. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány a NEMECSEK programját ismertette, jelen volt a Drogkutató Intézet, a (V)ÉSZJELZÉS szabadulószoba, a Kortárs segítők  program, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat – Safer Internet Programja, az Áldozatsegítő Központ, a Budapesti Polgárőr Szövetség, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. 

Forrás: police.hu