Hirdetés

Hasznos segítség utazáshoz

Fotó: MrSilesian/Wikipédia
Győr+
2022.07.13. 20:35

Jól jöhet a nyári utazások megtervezéséhez a Magyar Közút által üzemetetett Útinform weboldal egyik kevésbé ismert funkciója.

Hirdetés

A felületen ugyanis interaktív térképen lehet megnézni a gyorsforgalmi utak melletti összes pihenőhely helyzetét és szolgáltatásait.

A társaság külön térképen tünteti fel az autópályák és autóutak mellett található valamennyi pihenőt minden elérhető szolgáltatással, folyamatosan aktualizálva azt. A benzinkutak helyszínein túl többek között láthatják a honlapra látogatók azt is, hogy az adott pihenőben van-e játszótér, üzlet, vagy, hogy mennyi parkolóhely áll rendelkezésre összesen.

Hirdetés

A pihenőhelyeket mutató térképes megjelenítés a https://www.utinform.hu/hu/parkolok linken érhető el, vagy a weboldal jobb oldali rétegválasztói közül a „P” ikon kiválasztásával. A pihenő helyét mutató jel minden esetben a parkoló bejáratát mutatja. Ha a jel zöld, akkor a pihenő üzemel, használható, sárga szín esetén a pihenő szolgáltatásai korlátozottan használhatók, míg piros jelölés esetén a pihenő zárva van. A jelekre kattintva további információk is előhozhatók, mint például, hogy pontosan hol a kihajtó, mennyi parkolóhely áll rendelkezésre összesen, van-e gyalogos átjáró az ellenkező oldalra és milyen szolgáltatások vehetők igénybe az adott pihenőben. Az ott található benzinkút weboldalára is át tud navigálni az érdeklődő a hivatkozáson keresztül, illetve egy kattintással megtekinthető az autópálya vagy autóút következő pihenője is. A közzétett adatokat a társaság rendszeresen ellenőrzi, illetve egyezteti a benzinkút üzemeltetőkkel.

Szöveg: kreszvaltozas.hu

likeold
a fb oldalunkat