Hirdetés
Építőipar

Győrben épül az egyik legtöbb lakás a megyei jogú városok közül

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.06.19. 17:39

Kevesebb új lakás épül a vidéki ingatlanpiacon, ám a megyei jogú városokban már elkezdődött a visszapattanás: az egy évvel ezelőtti negyedévhez képest 24 százalékkal több projekt indult el.

Hirdetés

Az Otthon Centrum megyei jogú városokban végzett felmérése szerint 290 társasházi lakás projekt kivitelezése van folyamatban 2021 júniusában. Ez a szám az egy évvel ezelőttihez képest 35-tel alacsonyabb.

„A tavalyi és az idei júniust összehasonlító felmérés abban megegyezik, hogy mindkét időszakban ugyanabban a három városban épült a legtöbb lakás, illetve a legtöbb projekt: a Szeged, Győr, Debrecen hármas elsősége megingathatatlan” – ismertette a felmérés eredményét Soóki-Tóth Gábor. Az Otthon Centrum elemzési vezetője elmondta, a három városban tavaly összesen 126 projektben 4.173 lakás épült, míg a legújabb felmérés szerint idén 112 projektben 3.331 lakásberuházás készül.

Hirdetés

A járvány okozta mélypontról azonban egyértelműen elmozdult az ingatlanpiac, a pozitív változás bizonyítéka, hogy amíg 2020 II. negyedévben 29, addig 2021 azonos időszakában már 36 projekt indult el, ami 24 százalékos növekedést jelent. Ugyanakkor növekedtek a kínálati árak is: a 661 ezer forintos négyzetméterár 9,7 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi átlagárnál.

A legmagasabb kínálati átlagár Debrecenben alakult ki. A városban 871 ezer forintos középértéken kínáltak egy négyzetmétert, ami jelentősen magasabb a második veszprémi (754 ezer forint/négyzetméter) és harmadik soproni (720 ezer forint/négyzetméter) árszintnél.

Kapcsolódó témák: #ingatlanpiac |
likeold
a fb oldalunkat