Hirdetés
Előrejelzés

Győr-Moson-Sopronban is jöhet az ónos eső

Fotó: Győr+ Archív
mti
2021.02.16. 19:22

Ónos eső veszélye miatt több megyére és a fővárosra is figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hirdetés

Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: szerdán hajnalban északnyugat felől újabb csapadékrendszer éri el az országot. A csapadék halmazállapota többnyire eső lesz, azonban a Dunántúl északi, északnyugati határ menti területein, illetve az Északi-középhegységben átmenetileg ónos eső is eshet.

Hirdetés

Az északkeleti országrészben (Szabolcs, Borsod) a csapadék halmazállapota döntően hó lesz, általában néhány (2-4) centiméternyi, de helyenként 5 centiméter feletti friss hóréteg is kialakulhat.

Kiemelték továbbá, hogy délután Észak-Dunántúlon helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak.

Az előrejelzés szerint szerda hajnalban a hőmérséklet általában mínusz 5 és 0 fok között alakul, de az átmenetileg derült, szélcsendes, hóval borított tájakon hidegebb is lehet. A nappali maximumok jobbára plusz 4 és 10 fok között lesznek, de északnyugaton egy-két fokkal enyhébb, északkeleten pedig több fokkal hűvösebb idő valószínű.

Kapcsolódó témák: #Győr-Moson-Sopron | #időjárás | #Magyarország |
likeold
a fb oldalunkat