Gulyás Gergely: az üzemanyagokban is megfizetjük a háború árát

MTI Illusztráció: depositphotos.com
2024.04.25. 11:56

A benzinben és a gázolajban is megfizetik a magyar emberek a háború árát - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten. Gulyás Gergely megismételte: a kormány arra szólítja fel a magyar üzemanyag-kereskedőket, hogy a benzin és a gázolaj árát vigyék le a környező országok átlagárára.

A miniszter a Kormányinfón azt mondta, a háborús árak akkor fognak jelentősen csökkenni, ha béke lesz. Ezért a reális célkitűzés és a kormány célja is az, hogy a háborús árakon már ne lehessen nyerészkedni – közölte.

Rámutatott, a benzin és a gázolaj ára Magyarországon magasabb a környező országok átlagánál. Emlékeztetett arra, hogy a kormány korábban azért egyeztetett a Magyar Ásványolaj Szövetséggel, hogy ne legyen ilyen helyzet. A szövetség is elismerte ennek az igénynek a jogosságát, ezért a kormány szeretné, ha ez a helyzet valósággá is válna.

Elmondta, a Központi Statisztikai Hivatal adatai az ellenőrzést lehetővé teszik; de ha a kereskedők nem tartják be önkéntesen a megállapodásokat, a kormány lesz kénytelen érvényt szerezni azoknak.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #kormányinfó | #üzemanyag |