Szabadidő

Folyamatos fejlődés, 2022 a horgászok éve is lehet

Fotó: Zombai-Kovács Ákos
Zombai-Kovács Ákos
2022.01.21. 13:22

Évek óta egyre többen horgásznak Magyarországon, a megyében, de Győrben és környékén is. Népszerű szabadidős tevékenység lett a pecázás, aminek a Covid-járvány is kedvezett, hiszen a vízpartokon nincs tömeg és nem kell félni a megfertőződéstől sem. A megyei horgász szövetség elnöke bízik benne, hogy 2022 a horgászok éve is lesz. Ennek érdekében újabb haltelepítéseket és fejlesztéseket terveznek a régió vizein. A folyók városa igazán ideális terep a horgászoknak, akik idén is jó évre számítanak.

„Igazából 2020-ban volt nagyon komoly felfutás, nagyot ugrott akkor a horgászok száma a megyében, aztán tavaly már inkább stagnált a mennyiségük, de bízunk benne, hogy idén ismét növekedés lesz” – mondta a Győr+-nak Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna.

„A Covid-járvány kifejezetten kedvezett a horgászatnak, a vízparton nem kell maszk, megfertőződni sem lehet és a jó levegő még hal nélkül is csodálatos, hát még, ha van kapás és fogás is” – fogalmazott a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke.

„Sokat teszünk azért, hogy népszerű legyen a horgászat, folyamatosan halasítunk, ívó helyeket alakítunk ki, rendezzük a vízpartokat, pályázunk és fejlesztünk a térségben” – emelte ki a szakember. „A rablóhal telepítésben kicsit le vagyunk maradva, amiért sok kritikát is kapunk, de az időjárás nem igazán kedvez ennek, és elképesztően drágák is a rablóhalak, de nem tettünk le erről a tervünkről sem” – hangsúlyozta az ügyvezető elnök.

„Idén is van bőven feladat, szeretnénk tovább népszerűsíteni a horgászatot, újabb ívó helyeket kialakítani, sólyákat építeni ahol csak lehet, szóval rajtunk nem fog múlni a horgászok szerencséje a régióban” – mondta Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna. „Régi adósságunk az ásványrárói tanyaházunk felújítása is, remélhetőleg ebben az ügyben is tudunk előrelépni és rendbe tudjuk tenni a bázisunkat” – tette hozzá a megyei horgászok első embere.

„Fontos megemlíteni, hogy az országban nálunk talán a legolcsóbb a horgász jegy és a bérlet is, de a járulékos költségek emelkedése miatt 2022-ben 10-12 százalékot nekünk is emelnünk kellett, azt hiszem még így is bőven a megfizethető kategóriába tartoznak az áraink” – fogalmazott a szakember.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #híradó | #horgászat |