Railpol

Fókuszban a vasút – ismét akcióban a rendőrség!

Győr+ MÁV
2022.11.08. 07:04

Egységes nemzetközi műveletben a vasúti biztonság érdekében végez fokozott ellenőrzést a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált akció kedd reggel 7 óra 30 perctől csütörtök reggel 7 óra 30 percig tart.

Az akció célja elsősorban a nemzetközi személyszállító vonatok rendőri ellenőrzése, a vasúti határátkelőhelyeken a személy- és tehervonatok ellenőrzése, illetve az utasok és a jegyvizsgálók sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, megszakítása.

Az ellenőrzéseken fokozott figyelmet fordítanak a közfeladatot ellátók, illetve a hivatalos személyek elleni erőszak elkövetésének megelőzésére és megakadályozására.

Az ellenőrzés kiterjed a fémlopások megelőzésére, továbbá a vasúti infrastruktúra, különösen a fémvezetékek védelmére. Az akció emellett az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények, illetve a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elleni hatékony fellépésre, valamint a vasúti kocsikat károsító garázda cselekmények megelőzésére, felderítésére is kiterjed.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #ellenőrzés | #Railpol | #rendőrség | #vasút |