Hirdetés
Egyházfői vizit

Ferenc pápa szeptemberben Magyarországra látogat

Fotó: Győr+ Archívum
Győr+/mti
2021.03.08. 15:42

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjén vesz részt.

Hirdetés

Ferenc pápa Magyarországra látogat és részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 12-i záró szentmiséjén – közölte Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek hétfőn.

Erdő Péter úgy fogalmazott: “a Szentatya látogatása nagy öröm a főegyházmegyének és a teljes püspöki konferenciának, és mindannyiunknak vigaszt és reményt adhat a mostani nehéz időszakban”.

Hirdetés

A 777blog.hu azt írja:

A Magyar Katolikus Konferencia közleményben tájékoztatott a rendkívüli eseményről.

„Örömmel értesültünk róla, hogy a Szentatya bejelentette a döntését, miszerint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjére Budapestre jön.” – olvasható az MKPK közleményében. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust 2021. szeptember 5-12. között tartják.

Azt is hozzátették, bíznak benne, hogy látogatása nagy bátorítást és lelki megerősítést jelent mindannyiunk, és az Eucharisztikus Kongresszus majdani részvevői számára.

Az Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK) eredetileg 2020-ban tartották volna, az esemény azonban a koronavírus miatt elmaradt. A Vatikán később jóváhagyta Erdő Péter javaslatát, miszerint a katolikus világeseménynek számító NEK-et 2021. szeptember 5 és 12. között tartsák meg Budapesten.

Emlékezetes: 2019-ben Ferenc pápa Csíksomlyón, a magyar katolikusok legjelentősebb zarándokhelyén mutatott be szentmisét.

Magyarország eddig kétszer fogadhatott pápát: először 1991-ben, majd öt évvel később, 1996-ban is II. János Pál látogatott el hazánkba.

Második, 1996-os útján II. János Pál pápa Pannonhalmát és Győrt látogatta meg. A pápa pannonhalmi és győri útjáról visszaemlékezéseket itt olvashat:

Kapcsolódó témák: #egyház | #Magyarország |
likeold
a fb oldalunkat