Hirdetés
Bevándorlás

Farádnál fogták el az embercsempészt

Fotó: police.hu
Győr+
2022.07.15. 07:30

A rendőrök elfogtak egy román állampolgárt, aki hét illegális migránst akart Ausztriába juttatni.

Hirdetés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztály Mélységi Ellenőrző Alosztály munkatársai  – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – július 15-én 1 óra 45 perckor egy román  honosságú gépkocsit állítottak meg az M85-ös autóút, 28. kilométerszelvényében, Farád térségében. A járművet egy 22 éves román férfi vezette, rajta kívül az autó utasterében hét – magukat török, afgán és pakisztáni állampolgárnak valló – külföldit találtak, akik magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

Hirdetés

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #bevándorlás | #embercsempész | #migráció | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat