Hirdetés
Rábaszentmihály

Fának ütközött az embercsempész autója

Fotó: police.hu
Győr+
2022.04.16. 11:45

Megjöttek a fotók és a hivatalos részletek a reggeli rábaszentmihályi balesetről. A balesetben a grúz sofőr, valamint öt utasa közül négyen megsérültek.

Hirdetés

Lakossági bejelentést követően ellenőriztek a járőrök április 16-án 7 óra 10 perckor Rábaszentmihály belterületén egy magyar rendszámú gépkocsit, ami balesetet szenvedett:

fának csapódott, majd a feje tetején állt meg.

Hirdetés

Az autót egy 49 éves grúz férfi vezette, abban további öt külföldi utas tartózkodott, akik a helyszínről elfutottak ugyan, azonban a Rábaszentmihályi Polgárőr Egyesület tagjai a közelben feltartóztatták őket.

A migránsok közül négyen szír, míg egyikük afgán állampolgárnak vallotta magát, azonban személyazonosságukat és jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járművezetőt a rendőrök elfogták, és a feltartóztatott utasokkal együtt – sérüléseikre tekintettel, kórházi ellátásukat követően – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják őket.

Fotó: police.hu

A sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: police.hu

Korábban ma a témában:

likeold
a fb oldalunkat