Hirdetés
Télies időjárás

Fagy, szél és hózáporok jönnek

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2022.01.21. 06:49

Hétvégén többféle módon is érzékelhetjük a tél jelenlétét, viharos szél, hózáporok, komolyabb fagy is jöhet.

Hirdetés

Pénteken főként hajnalban haladhatnak át pár perces hózáporok hazánkon, napközben túlnyomóan napos időre van kilátás. Délután északkeleten, késő délutántól pedig a Dunántúlon van további hózáporokra esély. Az északnyugati szél erős, viharos lökéseket is produkálhat. Hajnalban a havas keleti és északi tájakon -10 fok közelébe csökken a hőmérséklet, máshol gyengébb fagy indíthatja a napot.

Szombaton délelőtt sokfelé újabb hózáporok fehérítik a tájat, nyugaton havas eső eshet. Délután újra a napsütés kerül előtérbe, de kevés hózápor a déli tájakon, vegyes halmazállapotú csapadék az Alpokalján még előfordulhat. A Dunántúlon viharos szélre kell készülni.

Hirdetés

Vasárnap a Dunától keletre várható nagyobb fagy, nagy területen -8, -10 fok közelébe csökken a hőmérséklet.

Kevés hózápor északkeleten lehet, az Alpokalján kitart a havazás, délután vegyes halmazállapotba vált a csapadék. Máshol napos, kissé gomolyfelhős időre van kilátás.

Délutánonként -2 és +5 fok között alakul a hőmérséklet, vasárnap 1-2 fokkal hidegebb lesz az idő. Hétfő reggelre erős fagy köszönthet ránk, a hosszú hideg időszaknak köszönhetően pedig egyre nagyobb területen befagyhat a Balaton, és egyre vastagabb jég fedheti a Velencei-tavat.

Forrás: idokep.hu

Kapcsolódó témák: #időjárás | #meteorológia | #tél |
likeold
a fb oldalunkat