Időjárás

Enyhülés jön, csütörtök estétől sokfelé esővel

Győr+ | Illusztráció: Depositphotos
2022.12.14. 07:24

Újabb mediterrán ciklon éri el térségünket, előoldalán délnyugat felől enyhébb levegő érkezik, pénteken délkeleten 13-14 fok is lehet.

Szerda reggel még meglehetősen hideg lesz, a hosszabb ideig kevésbé felhős, hóval borított északi-északkeleti tájakon ismét előfordulhatnak -15 fok körüli minimumok. Ezt követően déliesre forduló áramlással azonban enyhülés kezdődik, csütörtök este egy újabb mediterrán ciklon fog beleszólni időjárásunkba. 

Már szerdán és csütörtökön is több lesz fölöttünk a felhő, de csütörtök estig csak kevés helyen fordulhat elő gyenge csapadék: északon-északnyugaton hószállingózás, esetleg ónos eső, délen és keleten eső formájában. Enyhülni kezd az idő, csütörtök reggel már csak néhol lehet hidegebb -5 foknál, napközebn pedig 1-8 fok várható. A magasabb értékeket délen mérhetjük.

Péntekre virradóan sokfelé várható kiadós eső, majd napközben északkelet felé szorul vissza a csapadék, ezzel együtt délen és keleten viszont viszont egy-egy zivatar kialakulására is van esély. A szél többfelé feltámadhat. Megosztott lesz a hőmérséklet, északnyugat felől délkelet felé haladva lesz egyre melegebb. Miközben Sopron környékén csak 2-3 fok lesz jellemző, addig  a Dél-Alföldön 13-14 fokig is melegedhet a levegő.

Péntek este délnyugat felől újabb csapadék, majd szombatra lehűlés jön, az esőt nyugat felől egyre többfelé válthatja fel havas eső, havazás, ám napközben egyre inkább szűnni kezd a csapadéktevékenység.

Forrás: Időkép
Illusztráció: Depositphotos

Kapcsolódó témák: #eső | #hideg | #időjárás | #tél |