Hirdetés
Migránsválság

Embercsempészt fogtak Lébénynél

Fotó: police.hu
Győr+
2022.05.06. 08:59

Egy román sofőr hat illegális migránst akart Ausztriába vinni.

Hirdetés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztály Mélységi Ellenőrzési Alosztály munkatársai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján – 2022. május 6-án 5 óra 10 perckor egy osztrák honosságú gépkocsit állítottak meg az M1-es autópálya 142. kilométerszelvényében.  A járművet egy román állampolgárságú, 36 éves férfi vezette, rajta kívül az autó utasterében hat  – magukat pakisztáni és indiai állampolgároknak valló – külföldit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

Hirdetés

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #bevándorlás | #migráció | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat