Rendőrségi akció

Eltiltották őket, mégis volán mögé ültek

Illusztráció: police.hu
Győr+
2022.05.26. 08:16

A soproni rendőrök két óra leforgása alatt fogtak el, majd indítottak büntetőeljárást két sofőr ellen, akik jogosulatlanul vezették autóikat.

Sopronban, a Heimler Károly utcában állítottak meg a járőrök május 25-én 20 óra után pár perccel egy személygépkocsit, amelyet egy 37 éves helyi férfi vezetett. Az igazoltatás során az egyenruhások megállapították, hogy a fiatalembert a Keszthelyi Járásbíróság a járművezetéstől eltiltotta, így őt elfogták, majd a Soproni Rendőrkapitányságra előállították.

Ugyanezen a napon, este 22 óra után Sopronkövesden, a Kossuth Lajos utcában közlekedésrendészeti ellenőrzés alá vontak az egyenruhások egy osztrák rendszámú gépjárművet. Amikor a sofőr igazoltatására került sor, ő nem tudta átadni a jogosítványát az egyenruhásoknak, és kiderült, hogy a férfit a Bajai Járásbíróság a járművezetéstől eltiltotta. Az egyenruhások az 54 éves szeremlei lakost elfogták, és szintén előállították a Soproni Rendőrkapitányságra.

A rendőrség mindkét járművezetővel szemben büntetőeljárást indított, őket a soproni nyomozók járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A KRESZ rendelkezései szerint járművet csak az vezethet, aki „a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel vagy – jogszabályban meghatározott esetben – az engedély-nyilvántartásba bejegyzett érvényes járművezetési jogosultsággal rendelkezik, és a jármű vezetésétől nincs eltiltva”.

Kérjük a közlekedés résztvevőit, hogy minden esetben a szabályokat betartva közlekedjenek!

… hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #igazoltatás | #közlekedés | #rendőrség |